اینجانب
قلب کسب‌و‌کار شماست

شرحی بر کتاب استیوجابز نوشته والتر ایزاکسون


امیررضا | یکشنبه, ۵ اسفند ۱۳۹۷, ۲۱:۲۰
مدت زمان مطالعه : ۷ دقیقه
”هر روز وقتی به آینه می‌نگرم از خودم می‌پرسم که آیا امروز آخرین روز زندگی من است؟ آیا باز هم همین کارها را خواهم کرد؟ به یاد داشتن روزی که سرانجام خواهم مرد به من کمک می‌کند بسیاری از تصمیم‌های زندگی را راحت‌تر بگیرم “
فهرست مطالب
خلاصه‌ای از زندگینامه استیو جابز تأسیس شرکت اپل ساخت اولین کامپیوترهای شخصی اپل جداشدن از اپل و تاٰسیس NeXT بازگشت به اپل سرطان لوزالمعده و مرخصی‌های جابز از اپل
اینها سخنان مردی است که در ردیف مخترعان بزرگی همچون توماس ادیسون و نوآورانی چون هنری فورد قرار دارد. مردی که عمری کوتاه داشت اما انقلابی بزرگ در شش صنعت پویانمایی، موسیقی، تلفن، رایانه، تبلت و چاپ دیجیتال به وجود دارد و تاثیری بزرگ بر ایجاد فروشگاه‌های خرده فروشی گذاشت. این کتاب شرح زندگی استیو جابز است. مردی که تیزهوش نبود و تحصیلات دانشگاهی را نیمه کاره رها کرد، اما با جدیت و پشتکاری مثال زدنی، به طراحی ساخت و بازاریابی انواع مختلف رایانه‌های اپل، آی پد، آی پاد، آیفون، آی مووی و آی تونز پرداخت. او یک نمونه موفق از یک انسان آراسته نبود، وقتی اختیار از دستش در می‌رفت، اطرافیان خود را فراری می‌داد یا آنها را ناراحت و خشمگین می‌کرد. اما هیچ‌گاه از کار خسته نشد و در روزهایی که سرطان بر او غلبه کرده بود، برخلاف هزاران نفر که بر سرنوشت خود می‌گریند، از پا در نیامد و به ساخت فناوری‌های نو ادامه داد.
خلاصه‌ای از زندگینامه استیو جابز
استیون جابز (Steven Jobs)، معروف به استیو جابز یکی از بنیانگذاران اصلی و مدیرعاملان شرکت فن‌آوری اپل (Apple) بوده است.وی در ۲۴ فوریه ۱۹۵۵ در شهر سان‌فرانسیسکو ایالت کالیفرنیای آمریکا به دنیا آمد. سپس پائول و کلارا جابز وی را به فرزندی قبول کردند. پائول یک مکانیک بود. در سال ۱۹۶۱ استیو و پدر و مادرش به شهر مانتین ویو (Mountain View) کالیفرنیا نقل مکان کردند. در آن زمان این شهر در حال تبدیل به منطقه خاصی برای تأسیس شرکت‌های فن‌آوری و الکترونیک بود. مانتین ویو بعد از مدتی به علت تعدد شرکت‌های الکترونیکی در آن به Silicon Valley معروف شد.
اولین تجربه استیو جابز در زمینه فن‌آوری در پارکینگ یکی از همسایه‌های خانه پدریش شروع شد.
همسایه خانواده جابز در شرکت الکترونیک هیولت پکارد (HP) کار می‌کرد و استیو از نوجوانی به کار با قطعات الکترونیکی علاقه‌مند شد. سپس در یک کلوپ طرفداران شرکت HP ثبت نام کرد و در آنجا با جدیدترین ابداعات صنعت الکترونیک و کامپیوتر آشنا شد. استیو ۱۲ ساله در همان کلوپ تجربه کار با اولین کامپیوتر را کسب کرد. در تمام طول دبیرستان استیو در نشست‌ها و سخنرانی‌های عمومی شرکت HP حضور داشت و حتی یک بار در بین سخنرانی ویلیام هیولت؛ بنیانگذار شرکت HP در بین جمع از او خواست تا چند قطعه الکترونیکی برای ساخت یک پروژه درسی را در اختیارش گذارد. ویلیام هیولت که از درخواست جابز جوان متعجب شده ‌بود قطعات مورد نیاز را در اختیارش گذاشت و او را برای دوره آموزشی به شرکت HP دعوت کرد. بعد از پایان دوره دبیرستان جابز به کالج رفت ولی تنها بعد از یک ترم کالج را رها کرد و برای مطالعه برروی ادیان شرقی به هند سفر کرد. جابز در سال ۱۹۷۵ به آمریکا بازگشت و به عضویت گروهی به نام کلوپ کامپیوترهای خانگی درآمد. جابز در سال ۱۹۹۱ با لاورین پاول ازدواج کرد و حاصل این ازدواج سه فرزند شد.
تأسیس شرکت اپل
جابز در همانجا با استیو وزنیاک (Steve Wozniak) آشنا شد. این دو بعداً شرکت اپل را راه‌اندازی کردند. در آن زماناستیو وزنیاک در حال کار برروی یک کامپیوتر کوچک بود. جابز که به پتانسیل‌های بازاریابی کامپیوتر ساخت وزنیاک پی برده ‌بود با او وارد کار شد. در سال ۱۹۷۶ جابز و وزنیاک شرکت اپل را با نام Apple Computer Company راه‌اندازی کردند. جابز می‌گوید نام اپل (سیب) را به این جهت انتخاب کرد که یک تابستان برای کار به چیدن سیب در یک مزرعه مشغول بود. دراوایل کار جابز و وزنیاک از فروش مایکروباس و ماشین حساب ساخت خود هزار و ۳۰۰ دلار سود بردند. کار اصلی آن‌ها در آن زمان فروش بوردهای مدار و کار برروی ساخت یک کامپیوتر شخصی بود. بعد از مدت کوتاهی در بازار کامپیوتر و الکترونیک جابز به این نتیجه رسید که خلاء وسیعی در بازار کامپیوتر وجود دارد. در آن زمان تمام کامپیوترها Mainframe (اصطلاحی که به کامپیوترهای بزرگ گفته می‌شد) بودند ولی پیشرفت‌های صنعت الکترونیک، در حال متحول کردن ساخت کامپیوترهای شخصی بود.
ساخت اولین کامپیوترهای شخصی اپل
جابز و وزنیاک کامپیوتر پیشینی که به نام Apple I فروخته بودند را دوباره طراحی کردند و با ایجاد تغییراتی آن را با نام Apple II در سال ۱۹۷۷ به بازار عرضه کردند و تنها در یک سال ۲٫۷ میلیون دلار از فروش این کامپیوتر درآمد کسب کردند. تنها در سه سال فروش شرکت آن‌ها به ۲۰۰ میلیون دلار رسید. بسیاری از تحلیل‌گران رشد شرکت اپل را یکی از شاخص‌ترین نمونه‌های رشد شرکت‌های تولیدی در تاریخ آمریکا می‌دانند. اپل در آن زمان بخش بزرگی از بازار کامپیوترهای شخصی را در دست گرفت. جابز و وزنیاک در ۱۹۸۰ نسخه جدیدی از کامپیوتر خود به نام Apple III را معرفی کردند ولی این کامپیوتر مشکلات فنی و بازاریابی زیادی داشت و سرانجام نتوانست موفقیت Apple II را تکرار کند. جابز که بیشتر در زمینه بازاریابی در اپل کار می‌کرد، در ۱۹۸۳ کامپیوتر جدیدی به نام Lisa را به بازار معرفی کرد. این کامپیوتر نیز به علت بالا بودن قیمتش نسبت به محصولات رقبای دیگر شکست خورد. در آن زمان شرکت ماشین‌های تجاری جهانی (IBM) بزرگترین رقیب اپل بود. تا سال ۱۹۸۳ اپل نزدیک به نیمی از سهم خود در بازار کامپیوترهای شخصی را به IBM واگذار کرد. در ۱۹۸۴ اپل مدل کاملا متفاوتی از کامپیوترهای شخصی به نام Macintosh را معرفی کرد. این کامپیوتر اولین کامپیوتر شبیه به کامپیوترهای رومیزی کنونی دارای ماوس و رابط گرافیکی بود. این کامپیوتر نیز به علت افزایش رقابت از سوی شرکت‌های دیگر به موفقیت خوبی نرسید و همین امر شروع جدا شدن استیو جابز از شرکت اپل بود.
جداشدن از اپل و تاٰسیس NeXT
جابز در سال ۱۹۸۵ از مدیرعاملی شرکت اپل اخراج شد. او به همراه چندی از کارمندان پیشین خود شرکت کامپیوتری دیگری به نام NeXT را راه‌اندازی نمودند. در سال ۱۹۸۸ این شرکت در مراسمی در شهر سان فرانسیسکو به عنوان یک شرکت فعال در زمینه کامپیوترهای آموزشی معرفی شد. اولین محصولات شرکت NeXT با قدرت پردازش بالا، گرافیک مناسب و سیستم صدای قدرتمند بسیار پرطفدار بودند. بار دیگر مشکلی که برای کامپیوترهای اپل پیش آمده بود گربیانگیر NeXT شد. قیمت بالا، صفحه نمایش سیاه و سفید، عدم سازگاری با نرم‌افزارهای روز و قابلیت اتصال به کامپیوترهای دیگر از مشکلات محصولات NeXT بود. تاٰسیس شرکت Pixar NeXT یک شکست دیگر برای جابز بود. در سال ۱۹۸۶ استیو جابز شرکت کوچکی به نام Pixar را از جورج لوکاس کارگردان معروف هالیوودی خریداری کرد. حوزه کار Pixar انیمیشن‌های کامپیوتری بود. نه سال بعد از پیوستن جابز به این شرکت اولین فیلم انیمیشن این شرکت به نام داستان اسباب بازی (Toy Story) منتشر شد و به فروش بسیار بالایی در جهان رسید. شرکت Pixar بعدها تولید سری فیلم‌های انیمیشن داستان اسباب بازی را ادامه داد و شرکت دیزنی بعد از مدتی تهیه کنندگی و پخش فیلم‌های تولید Pixar را برعهده گرفت. فیلم Mosters Inc. محصول شرکت Pixar بیشترین فروش آخر هفته در تاریخ فیلم‌های انیمیشنی در آمریکا را داشت.
بازگشت به اپل
در دسامبر سال ۱۹۹۶ اپل شرکت NeXT را به قیمت ۴۰۰ میلیون دلار خریداری کرد و جابز به عنوان مشاور مدیرعامل به اپل بازگشت. بعد از یکسال از ورود مجدد استیو جابز، اپل در اقدامی غافلگیر کننده به همکاری با رقیب جدیش مایکروسافت پرداخت. در این همکاری اپل و مایکروسافت در زمینه تولید و معرفی فن‌آوری‌های کامپیوتری جدیدی با یکدیگر همکاری نمودند. در نوامبر ۱۹۹۷ استیو جابز اعلام کرد کاربران می‌توانند کامپیوترهای اپل را از طریق اینترنت یا تلفن سفارش دهند. از آنجا فروشگاه اپل به عنوان یک موفقیت بازاریابی جدید معرفی شد. تنها بعد از یک هفته از راه‌اندازی، این فروشگاه به بزرگترین فروشگاه تجارت الکترونیک تبدیل شد و در سال ۱۹۹۷ استیو جابز به عنوان مدیرعامل موقت شرکت اپل معرفی شد. در سال ۱۹۹۸ جابز نسل کامپیوترهای iMac را معرفی کرد که قدرت پردازش بسیار بالا و در عین حال قیمت مناسبی داشتند. در سال ۱۹۹۹ نیز iBook به عنوان نسل اول لپ‌تاپ‌های اپل معرفی شد. لپ‌تاپ‌های اپل آن زمان اولین کامپیوترهایی بودند که به فن‌آوری AirPort اپل مجهز شدند. این فن‌آوری به کاربران اجازه می‌داد به صورت بی‌سیم به اینترنت متصل شوند. در همین دوره استیو جابز مدیر عامل شرکت اپل شد. استیو جابز تا اکتبر سال ۲۰۰۹ میزان ۵٫۴۲۶ میلیون دلار از سهام اپل و ۱۳۸ میلیون دلار از سهام شرکت دیزنی را در اختیار داشت. مجله فوربز (Forbes) سرمایه استیو جابز را تا سال ۲۰۰۹ حدود ۵٫۱ میلیارد دلار تخمین زد. به این ترتیب وی به چهل و سومین پولدار در آمریکا شهرت یافت.
یکی از شاخص‌ترین نکاتی که همکاران استیوجابز همواره در مورد آن اشاره می‌کردند نحوه مدیریت او بود. بسیاری از کارمندان و همکارانش می‌گویند روحیه چالشگر و رقابتی جابز او را از دیگر رقبایش جدا می‌ساخت.
سرطان لوزالمعده و مرخصی‌های جابز از اپل
در سال ۲۰۰۴ استیو جابز اعلام کرد که به سرطان پانکراس دچار شده‌ است. سرطان پانکراس یا لوزالمعده یکی از کشنده‌ترین و بدخیم‌ترین انواع سرطان‌هاست. البته جابز می‌گفت که نوع سرطان وی بسیار نادر و تقریباً خوشخیم است. در جولای همان سال طی عمل جراحی تومور از بدن وی خارج شد. ۵ سال بعد جابز اعلام کرد که از عدم توازن هورمون رنج می‌برد و طی یک عمل جراحی، کبد پیوندی دریافت کرد و به مدت ۶ ماه در مرخصی به سر برد. در ژانویه ۲۰۱۱ استیو جابز اعلام کرد که به علت مشکلات پزشکی دوباره قصد دارد به مرخصی برود و در طول این مدت، تیم کوک وظیفه نظارت بر کارهای شرکت اپل را بر عهده خواهد داشت. در اوایل سال ۲۰۱۱ روزنامه انگلیسی Financial Times استیو جابز را به عنوان چهره برتر سال ۲۰۱۰ انتخاب کرد و سرانجام در آگوست سال ۲۰۱۱ وی به علت پیشروی بیماری‌اش (سرطان لوزالمعده) از سِمت خود (مدیر عامل شرکت اپل) استعفا داد و تیم کوک جای او را گرفت. جابز نیز به عنوان رئیس شرکت به فعالیت خود ادامه داد اما شدت بیماری به حدی بود که وی نتوانست تحمل کند و در تاریخ ۶ اکتبر همان سال درگذشت.
چنانچه علاقه‌مند به مطالعه این کتاب هستید آن را تهیه نموده و از راه‌های کسب موفقیت جابز بهره‌مند شوید. روحش شاد و یادش گرامی باد...
۱۲۲

نظرات کاربران|   ۰  نظر
برای گفتگو با کاربران، وارد حساب کاربری خود شوید   |   وارد شوید
نظرات کاربران
تاکنون دیدگاهی ارسال نشده است   |   اولین مال شماست :)
تبلیغات
جهت درج تبلیغات درخواست خود را به ایمیل ما ارسال نمایید...
Copyright © 2016 - 2024 enjaneb.com | All rights reserved.
Made in Iran